Patentler, tüm mülkiyetlerde yapılan satış, kiralama, miras vb. gibi işlemelere konu olabilirler. Bu işlemlerden piyasada en çok kullanılanı lisans (kiralama) ve devir işlemleridir. Gerek patentlerin (ve faydalı modellerin) başvuruları, gerekse tescilli patentlerin (ve faydalı modellerin) en az bir kuruma belli bir süre kullandırılması lisans anlaşmalarına, tamamen satışı devir sözleşmelerine konu olur. Lisans anlaşmalarının ve devir sözleşmelerinin gerek patent sahibi açısından gerekse satın alan veya kira veren açısından maksimum verimli olacak şekilde yapılması kuşkusuz iyi bir strateji ve uygulama yeteneği ile mümkündür.
KORDINAT, patent ve faydalı modeller için en uygun şartlarda kira geliri (lisans geliri) elde edecek şekilde lisans anlaşması düzenlenmesi veya en uygun şartlarda satışı için patent lisans ve devir danışmanlığını yürütmektedir. Yapılan işlemlerin Türk Patent ve Marka Kurumunda kayıt altına alınmasında profesyonel patent vekilliği hizmeti sunmaktadır
Patent başvurusundan önce mutlaka yenilik konusu ile ilgili dünyada yapılmış patent başvurularının tespit edilmesi, yani patent araştırması çok önemlidir.
Sadece bir inovasyon (yenilik) faaliyeti sonucu elde edilen değerlerin hukuki koruma amacıyla yapılan resmi bir dilekçenin patent ofisine sunulmasından ibaret değildir…
Bir patent hakkının elde edilmesi demek; devletin İnovasyon, Ar-Ge veya Yeni Ürün Geliştirme faaliyeti yapanlara geliştirdiği teknik konu ile ilgili ürünlerinin üretim ve…
Türkiye’nin de imza atmış olduğu fikrii mülkiyet ile ilgili uluslararası Paris anlaşması ve Dünya Ticaret Örgütünün (WTO) TRIPS sözleşmesine göre patentler…
Patentler, tüm mülkiyetlerde yapılan satış, kiralama, miras vb gibi işlemelere konu olabilirler. Bu işlemlerden piyasada en çok kullanılanı lisans (kiralama) ve devir işlemleridir.
Bir patent başvurusu en temel olarak yenilik konusu bir buluşun korunması için, yani söz konusu buluşun bir taklidinin ortaya çıkması durumunda kanuni olarak engellenebilmesi …