Marka Araştırması
Bir marka genelde amatör bir ruh ile bir soyadı, bir yöre adı, bazı kelimelerin bir birleşimi gibi ibarelerle seçilebilir. Başka bir yol olarak bazı çekici bulunan tescilli markanın benzeri..
Detaylı Bilgi AlMarka en genel anlamda bir işletmenin tüm varlıklarını temsil eden, benzer mal ve hizmetlerini diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden farklı kılmak için kullanılan ayırt edici işarettir. Ancak günümüzde marka sadece üretilen mal veya hizmet için değildir, seslerin, renklerin, kokuların marka olarak kullanılması da söz konusudur. Bundan da öte insanların, yörelerin, şehirlerin ve ülkelerin de marka olması söz konusudur.Üretilen şey ne olursa olsun, gerek fiziki olsun, gerek hizmet olsun, gerekse bilgi şeklinde olsun ilk ortaya çıktığı andan nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar – hatta nihai tüketiciden sonra da belki binlerce el değiştiriyor – yüzlerce şirketin katkısı olmaktadır. Örneğin hammaddesinin bir kısmı Çin’den, bir kısmı Kore’den, bir kısmı Brezilya’dan gelen bir ayakkabının tasarımı İtalya’da, üretimi Türkiye’de yapılıp Almanya’ya veya Amerika’ya satılabiliyor. Bu ve benzeri olaylar hemen hemen tüm mal ve hizmetlerde az veya çok gerçekleşebiliyor. Mal ve hizmetin çok el değiştirdiği, bir işe kimin ne kadar katkı sağladığı veya kaliteli yaptığının satın alan tarafından bilinmediği böyle bir ortamda en önemli güven unsuru Markadır.
Genel anlamda marka bir isim veya logo olarak biliniyorken aslında marka isim ve logodan öte, kompleks, değerli ve korunması gereken entelektüel sermayedir. Marka, bir ürünün geçmiş ve geleceğidir. Bir işletme, rekabet için gösterdiği tüm çabaları bir marka ile müşterisine sunar ve arzu ettiği kazanca ulaşır. Bir işin başlangıcında veya bir ürünün piyasaya sunulmasında marka seçimi önemlidir. Marka seçiminde ise tescil edilebilir bir marka olması, tescil edilmesi ve devamındaki işlemler de önemlidir. Dolayısıyla marka oluşturulması, tescil edilmesi ve tescilden sonraki işlemlerin çok iyi yönetilmesi gereklidir.
KORDİNAT, markanın ilk oluşturulduğu andan başlayarak, resmi başvuru, tescil ve tescil sonrası işlemlerde fikrî mülkiyet açısından etkin yönetilmesi ve müşterilerine maksimum yarar sağlaması için çalışmaktadır. Bunun için markaya sadece Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan resmi başvuru olarak bakılmamaktadır. Marka oluşturulmasından hukuki olarak korunması için resmi başvuruya kadar, marka tescilinden markanın piyasada kullanılmasına kadar, markanın web dünyasında alan adının alınmasından sosyal medyada yer edinmesine kadar, etkin marka yönetimi için bilgili ve tecrübeli marka vekilleri ile çalışır.
Bir marka genelde amatör bir ruh ile bir soyadı, bir yöre adı, bazı kelimelerin bir birleşimi gibi ibarelerle seçilebilir. Başka bir yol olarak bazı çekici bulunan tescilli markanın benzeri..
Detaylı Bilgi AlBir markanın resmi olarak korunması için markanın tescil edilmesi gereklidir. Marka tescili ise resmi olarak marka başvurusu ile başlar. Normal şartlarda bir markanın tescil edilmesi..
Detaylı Bilgi AlGerek marka başvuru işlemleri esnasında gelen red kararları ve itirazlarda, gerekse başka başvurulara yapılan itirazlar fikrî mülkiyet uygulamalarının önemli bir parçasıdır.
Detaylı Bilgi AlFikri mülkiyet haklarının bir çoğunda yerellik ilkesi mevcuttur. Yani ilgili hak hangi ülkede tescil edilmiş ise orada korunur. Markalar için de bu geçerlidir ve tek bir başvuru ile…
Detaylı Bilgi AlMarkalar, tüm mülkiyetlerde olduğu gibi satış, kiralama, miras vb gibi işlemelere konu olabilirler. Bu işlemlerden piyasada en çok kullanılanı lisans (kiralama) ve devir işlemleridir.
Detaylı Bilgi AlBir ürün veya hizmette kullanılan bir markanın (veya işaretin) tescilli bir markayı ihlal edip etmediğinin incelenmesi uzmanlık gerektiren bir olaydır. İyi bir marka ihlal analiz sonucunda…
Detaylı Bilgi Al