Patent, Marka, Tasarım tescilleri ve Telif haklarını içine alan Fikrî Mülkiyetin artık kaçınılmaz bir şekilde önemli olduğunun birçok kişi farkına varmıştır. Bunun için devlet veya sivil toplum örgütleri patent seferberliği, markalaşma ve tescil ile ilgili birçok teşvik edici yarışma, parasal teşvik ve ödüller sunmaktadır. Piyasada da gerek firmalar, gerek üniversiteler ve sivil toplum örgütleri kısaca patent ve marka tescilleri olarak adlandırılabilecek fikrî mülkiyet tescilleri konusunda oldukça isteklidirler.
Son yıllarda gerek ülkemizde, gerek dünyada patent, marka ve tasarım tescilleri oldukça artmıştır. Ama gerçekte yapılan tescillerin katma değere dönüşümü, gerçek anlamda kullanımı ve finansal başarıya dönmesi konusunda oldukça yüksek oranda bir başarısızlık sergilenmektedir.
Entegre Fikrî Mülkiyet Yönetimi, firmaların sahip olduğu patent, marka, tasarım tescilleri ve telif haklarını da (Copyright) içeren elle tutulmayan değerlerinin, maksimum finansal kazanç elde edilmesini sağlayacak şekilde yönetilmesine imkân verir. Entegre Fikrî mülkiyet Yönetimi ile firmalar;
Firmanın değerinin arttırılması sağlanır
Patentleri ve tasarımlarının rekabette etkili kullanılarak rakiplerini geride bırakması sağlanır
Markalaşmasına katkıda bulunulur, marka değeri arttırılır
Firmanın tescilsiz fikrî değerleri olan telif haklarının yönetilmesi sağlanır
İnovasyon ve Ar-Ge faaliyetleri sonucunda elde edilen fikrî değerlerle %50’lik vergi indirimlerinden faydalanması sağlanır.
KORDINAT, müşterilerine sunduğu Entegre Fikrî mülkiyet Yönetimini uzun yıllar fikrî mülkiyet alanında çalışmış bilgili ve tecrübeli patent ve marka vekillerinin yönetiminde yürütür
Firmalar çoğu zaman geleneksel yöntemlerle veya el yordamıyla ürün geliştirmektedirler. Bir çoğu bunu Ar-Ge çalışmaları yaparak veya sahip oldukları bilgi ve deneyimler ile yapmaktadırlar.
Son 20 yılda ortaya çıkmış olan yeni ürün ve teknolojilerin üzerinde patent koruma olması muhtemeldir. Dolayısı ile yeni bir ürün ve teknolojiye yatırım yapacak firmaların o konuda Türkiye’de veya dünyanın…
Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatının (WIPO) verilerine göre dünyada her yıl 3.000.000 adetten fazla patent başvurusu yapılmaktadır. Bu bir günde 8.300 adetten fazla patent başvurusu demektir…
En genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen Copyright hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif…
Teknoloji transferi teknolojik bir yeniliği oluşturan ile onu aynı teknoloji oluşturma zahmetine girmeden kullanmak isteyen arasındaki bir alışveriştir. Teknoloji transferi teknoloji geliştiren firmalar..
En genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif haklarının koruması ulusal…
Entegre Fikrî Mülkiyet Yönetimi, firmaların sahip olduğu patent, marka, tasarım tescilleri ve telif haklarını da (Copyright) içeren elle tutulmayan değerlerinin, maksimum finansal kazanç elde edilmesini sağlayacak şekilde yönetilmesine imkân verir