Firmalar çoğu zaman geleneksel yöntemlerle veya el yordamıyla ürün geliştirmektedirler. Birçoğu bunu Ar-Ge çalışmaları yaparak veya sahip oldukları bilgi ve deneyimler ile yapmaktadırlar. Araştırmalar göstermektedir ki birçok firma yaptıkları Ar-Ge veya yeni ürün geliştirme çalışmalarını, sistematik olsun veya olmasın, çoğu zaman satışlarını arttırmak için yapmaktadır. Bu amaç, doğru bir amaç olsa da, doğru bir strateji ve operasyon ile yönetilmediği takdirde çoğu faaliyetler arzulanan satış hedeflerini gerçekleştiremez. Başarısız ürün geliştirme faaliyetleri olurlar.
Başarılı bir yeni ürün geliştirme veya Ar-Ge çalışmalarını yapmanın yolu öncelikle sistematik İnovasyon teknikleri uygulamak ve sonuçta katma değerli ürün, üretim yöntemi veya teknoloji geliştirmektedir. İşte bu bahsedilen katma değerli ürün, üretim yöntemi veya teknoloji geliştirme, aslında tüm faaliyetlerin sonucunda patent elde etmek ve patentin verdiği “tekel hakkı” veya imtiyaz ile rakiplerini geride bırakmaktır. Sistematik olarak yapılan İnovasyon aktiviteleri ve sonucunda patentlenebilir, katma değerli, ürün, üretim yöntemi veya teknoloji geliştirme, aslında patentli ürün geliştirme faaliyetidir.
KORDİNAT, firmaların sistematik olarak İnovasyon faaliyetlerini yapıp katma değerli ve patentlenebilir ürün, üretim yöntemi veya teknoloji geliştirebilmeleri için danışmanlık faaliyetlerini yürütmektedir.
Firmalar çoğu zaman geleneksel yöntemlerle veya el yordamıyla ürün geliştirmektedirler. Bir çoğu bunu Ar-Ge çalışmaları yaparak veya sahip oldukları bilgi ve deneyimler ile yapmaktadırlar.
Son 20 yılda ortaya çıkmış olan yeni ürün ve teknolojilerin üzerinde patent koruma olması muhtemeldir. Dolayısı ile yeni bir ürün ve teknolojiye yatırım yapacak firmaların o konuda Türkiye’de veya dünyanın…
Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatının (WIPO) verilerine göre dünyada her yıl 3.000.000 adetten fazla patent başvurusu yapılmaktadır. Bu bir günde 8.300 adetten fazla patent başvurusu demektir…
En genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen Copyright hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif…
Teknoloji transferi teknolojik bir yeniliği oluşturan ile onu aynı teknoloji oluşturma zahmetine girmeden kullanmak isteyen arasındaki bir alışveriştir. Teknoloji transferi teknoloji geliştiren firmalar..
En genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif haklarının koruması ulusal…
Entegre Fikrî Mülkiyet Yönetimi, firmaların sahip olduğu patent, marka, tasarım tescilleri ve telif haklarını da (Copyright) içeren elle tutulmayan değerlerinin, maksimum finansal kazanç elde edilmesini sağlayacak şekilde yönetilmesine imkân verir