Patentli Ürün Geliştirme
Firmalar çoğu zaman geleneksel yöntemlerle veya el yordamıyla ürün geliştirmektedirler. Bir çoğu bunu Ar-Ge çalışmaları yaparak veya sahip oldukları bilgi ve deneyimler ile yapmaktadırlar.
Detaylı Bilgi AlSon 20 yılda ortaya çıkmış olan yeni ürün ve teknolojilerin üzerinde patent koruması olması muhtemeldir. Dolayısı ile yeni bir ürün ve teknolojiye yatırım yapacak firmaların o konuda Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir yerinde patent koruması olup olmadığını araştırması gereklidir. Uluslararası literatürde “Freedom to operate” veya “Patent Clearance” olarak adlandırılan bu çalışma “Patent Riski Olmadan Üretim” veya “Patent Üretim Serbestliği” olarak adlandırılmaktadır.Freedom to Operate (Patent Riski Olmadan Üretim) için iyi bir patent araştırması ve patent analizi gereklidir. Patent araştırmasının ücretsiz olarak Google patentlerden veya ESPACENET veri tabanından yapılması mümkündür. Ancak bu veri tabanı raporlamaya çok müsait olmadığından ücretli veri tabanlarının kullanılması gereklidir. Diğer yandan, üretilecek ürün veya teknoloji ile ilgili tespit edilen patentlerin teknik bakımdan risk oluşturup oluşturmadığı, hukuki bakımdan hangi coğrafi bölgelerde ve ne gibi riskleri içerdiğini tespit etmek çok daha zor ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Bu çalışma için teorik patent bilgisinin yanında ciddi bir bilgi birikimi gerekir. Yeni bir ürün, teknoloji veya üretim tesisi yatırımı yapacak kişilerin ciddi bir araştırma yapmadan veya yüzeysel, genel bir patent araştırması ile bu kararları vermeleri imar planı olmayan bir bölgede iş kulesi yapmaları gibidir. Tıpkı bu gibi inşaat yatırımlarında her an inşaatlarının durdurulması veya yıkım kararı verilmesi gibi yeni ürün ve tesis yatırımlarının durdurulması ve yıkıcı tazminat davalarına maruz kalınması söz konusu olabilir.
KORDINAT, müşterilerine sunduğu Freedom to operate ( Patent Riski Olmadan Üretim) çalışmasını kapsamlı veri tabanlarından tüm dünyadaki patent ve teknik bilgilerini (inceleyerek yürütür. Elde ettiği verileri firmanın yararını gözeterek analiz eder, yorumlar ve bir uzman görüşü olarak sunar.
KORDINAT vekillerince hazırlanan Freedom to operate ( Patent Riski Olmadan Üretim) raporlarında sadece riskler değil ve firmanın bu riskler karşısında uygulayabileceği stratejiler de sunulmaktadır. Böyle bir çalışma ile firma muhtemel riskleri görür ve önceden tedbir alarak projelerinde gerekli revizyonları yapar. Böylece muhtemel zararlar engellenmiş olacaktır.
Firmalar çoğu zaman geleneksel yöntemlerle veya el yordamıyla ürün geliştirmektedirler. Bir çoğu bunu Ar-Ge çalışmaları yaparak veya sahip oldukları bilgi ve deneyimler ile yapmaktadırlar.
Detaylı Bilgi AlSon 20 yılda ortaya çıkmış olan yeni ürün ve teknolojilerin üzerinde patent koruma olması muhtemeldir. Dolayısı ile yeni bir ürün ve teknolojiye yatırım yapacak firmaların o konuda Türkiye’de veya dünyanın…
Detaylı Bilgi AlDünya Fikri Mülkiyet Teşkilatının (WIPO) verilerine göre dünyada her yıl 3.000.000 adetten fazla patent başvurusu yapılmaktadır. Bu bir günde 8.300 adetten fazla patent başvurusu demektir…
Detaylı Bilgi AlEn genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen Copyright hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif…
Detaylı Bilgi AlTeknoloji transferi teknolojik bir yeniliği oluşturan ile onu aynı teknoloji oluşturma zahmetine girmeden kullanmak isteyen arasındaki bir alışveriştir. Teknoloji transferi teknoloji geliştiren firmalar..
Detaylı Bilgi AlEn genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif haklarının koruması ulusal…
Detaylı Bilgi AlEntegre Fikrî Mülkiyet Yönetimi, firmaların sahip olduğu patent, marka, tasarım tescilleri ve telif haklarını da (Copyright) içeren elle tutulmayan değerlerinin, maksimum finansal kazanç elde edilmesini sağlayacak şekilde yönetilmesine imkân verir
Detaylı Bilgi Al