Türkiye’de patent davalarını eğitim sisteminden kaynaklanan yapıdan dolayı sadece avukatlar yönetebilmektedir. Oysa Amerika’da ve bazı Avrupa ülkelerinde patent davaları mühendis kökenli avukat vekillerce yönetilmektedir. Bir patent davasına sadece klasik hukuk eğitimi almış bir avukatın hazırlık yapması ve yönetmesi maça 1-0 yenik başlamaktan farksızdır. Bu avukatların problemi olmasa da patent davasının başarısını düşüren teknik eğitim problemidir. Bu nedenle patent davalarının mutlaka mühendis kökenli patent vekilleri ve avukatları iş birliği ile yönetilmesi gereklidir.
Patent dava danışmanlığında;
Dava konusu patentin incelenmesi, güçlü ve zayıf yanlarının belirlenmesi, risklerin ortaya çıkarılması,
Davaya konu olan ürün, üretim yöntemi veya teknolojinin incelenmesi, patent karşısındaki ihlal veya hukuki durumların belirlenmesi, varsa risklerin ortaya çıkarılması,
Patent ve ürün, üretim yöntemi veya teknolojik duruma bakılarak dava stratejisinin belirlenmesi,
Patentin ekonomik değerinin belirlenmesi
Gibi durumların tespitinde hukukçulara teknik destek sağlanmaktadır.
KORDINAT, bünyesindeki patent vekilleri İstanbul Fikrî Haklar Mahkemelerinde resmi olarak patent bilirkişiliği tecrübesi olan mühendislerdir. Bu nedenle bir patent davasını incelerken konuya hâkim olan patent dosyasını ve ürünü (veya üretim yöntemini) inceleyen ve karşılaştıran, KORDİNAT, patent davaları konusunda gerek dosya hazırlığında, gerek davaya uzman görüşü verilmesinde veya davada olabilecek zararların tahmin edilerek önceden çözüm üretilmesinde katma değerli danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Firmalar çoğu zaman geleneksel yöntemlerle veya el yordamıyla ürün geliştirmektedirler. Bir çoğu bunu Ar-Ge çalışmaları yaparak veya sahip oldukları bilgi ve deneyimler ile yapmaktadırlar.
Son 20 yılda ortaya çıkmış olan yeni ürün ve teknolojilerin üzerinde patent koruma olması muhtemeldir. Dolayısı ile yeni bir ürün ve teknolojiye yatırım yapacak firmaların o konuda Türkiye’de veya dünyanın…
Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatının (WIPO) verilerine göre dünyada her yıl 3.000.000 adetten fazla patent başvurusu yapılmaktadır. Bu bir günde 8.300 adetten fazla patent başvurusu demektir…
En genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen Copyright hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif…
Teknoloji transferi teknolojik bir yeniliği oluşturan ile onu aynı teknoloji oluşturma zahmetine girmeden kullanmak isteyen arasındaki bir alışveriştir. Teknoloji transferi teknoloji geliştiren firmalar..
En genel anlamıyla patentler, markalar ve tasarımlar gibi tescil gerektirmeyen hakları Türkiye’de telif hakları olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de telif haklarının koruması ulusal…
Entegre Fikrî Mülkiyet Yönetimi, firmaların sahip olduğu patent, marka, tasarım tescilleri ve telif haklarını da (Copyright) içeren elle tutulmayan değerlerinin, maksimum finansal kazanç elde edilmesini sağlayacak şekilde yönetilmesine imkân verir